Plat Amsterdams/Rotterdams/Haags Workshop

De Cursus Plat Amsterdam

Tante Sjaan wijdt jullie in in het plat Amsterdams van vroeger en zoals het nog steeds gesproken wordt in de Amsterdamse volksbuurt: “De Jordaan”!. Onder het genot van een huppelwatertje – oftewel pikketanussie – worden eerst de typische klanken doorgenomen. Daarna kunnen jullie je inleven in een rol d.m.v. korte toneelscènes die Tante Sjaan uitdeelt. Dan volgt de metamorfose door een verkleedpartij.

Wat sie je dr lekker aat schat!

En met “gesjellig” ouderwets volkstoneel, kunnen de geleerde uitspraken, woorden en gezegdes meteen in de praktijk geoefend worden.

Te boeken in heel Nederland

Plat Rotterdams

Uw woordenschat wordt in deze workshop verrijkt met echt Rotterdamse taal als: “Hij’s fijn”,”Ooooh” en “Ja toch, niettan?” De cursusleidster is volkse Anita uit Rotjeknor. Jullie kennen Anitaatje toch wel? Die gezellige Rotterdamse dame in hart en nieren met veel glitter, tijger en bling bling; vandaag jullie nieuwe beste vriendin! Anita vertelt u alles wat u moet weten over de Rotterdamse uitspraak, de bekende Rotterdammers en u gaat zelf actief op z’n Rotterdams meepraten! Ook komt u meer te weten over die mooie Maasstad in de Rotterdamse kennisquiz. Natuurlijk wordt er ook meegezongen met Rotterdamse liedjes. U komt helemaal in Rotterdamse sferen!

U gaat als teams een wedstrijd aan welk team de beste Rotterdammert heeft en maakt kans op een schitterende prijs, hai’s fain! Te boeken in regio Rotterdam en Den Haag

Plat Haags

Plat Haags, daarbij denk je aan “Oh Oh Cherso”, Barbie en natuurlijk het bekende lied “Oh Oh Den Haag”. Bekende Hagenezen zijn verder Henk Bres, Haagse Harry, Sjaak Bral en Van Kooten en De Bie. Tijdens deze workshop leert u uitspraken, klanken en uiteraard ook de woorden en de uitdrukkingen die u eg mot wetuh! Deze workshop van anderhalf uur wordt gegeven door Haagse Anita in een café, restaurant of bij u op kantoor. U gaat zelf de typisch Haagse uitspraak oefenen en met elkaar in de praktijk brengen. Geloof ons: je leert de ander van een hele andere – plat Haagse – kant kennen!

Verder strijd je in een competitie als ech-Haagse teams voor een schitterende pres! Te boeken in regio Rotterdam en Den Haag

  • Tijdsduur: 1 a 1.5 uur
  • Doelgroep: 8 tot 80 jaar
  • Voor Teambuilding & Fun!

Speek in “no time” de platte taal op zn Haags, Rotterdams of Amsterdams. Onder leiding van een theatrale persoonlijkheid, tante Truus, Sjaan, Haagse Hetty of Ria uit Rotjeknor.

Kies je voor teambuilding & fun? Neem dan nu contact op!